Wednesday, 20 April 2011

JAngan Terlalu Susah Hati....

Posted by Nur Ayuni at 09:31

Jangan terlalu susah hati dengan urusan dunia. 
Akhirat itu lebih utama
dan hidup di sana lebih lama dan kekal selamanya
  

Jangan sengaja lewatkan solat. 
Perbuatan ini Allah tidak suka.
Kalau tertidur lain cerita. 
  


Jangan 
tidur selepas solat Subuh, nanti 
rezeki mahal(kerana berpagi-pagi itu membuka pintu  berkat).
 


Jangan makan tanpa membacaBISMILLAH dan doa makan. 
Nanti rezeki kita dikongsi syaitan.


Jangan 
keluar rumah 
tanpa niat untuk membuat kebaikan.
Takut-takut kita mati dalam
perjalanan. 


Jangan 
biarkan mata liar di perjalanan. 
Nanti hati kita gelap diselaputi dosa. 


Jangan menangguh taubat bila berbuat 
dosa kerana mati boleh datang
bila-bila masa. 


Jangan 
ego untuk meminta maaf pada 
ibu bapa dan sesama manusia
kalau memang kita bersalah.. 


Jangan
 
mengumpat sesama rakan 
taulan. Nanti rosak persahabatan kita
hilang bahagia. 


Jangan 
lupa bergantung kepada ALLAH 
dalam setiap kerja kita.  Nanti kita sombong apabila berjaya.
Kalau gagal kecewa pula. 


Jangan 
bakhil untuk bersedekah. 
Sedekah itu memanjangkan umur
dan memurahkan rezeki kita. 


Jangan 
banyak ketawa. Nanti mati jiwa. 


Jangan 
biasakan berbohong, kerana ia adalah 
ciri-ciri munafik dan
menghilangkan kasih orang kepada kita. 


Jangan 
suka menganiaya manusia atau haiwan. Doa 
makhluk yang teraniaya
cepat dimakbulkan ALLAH. 






Jangan 
mempertikaikan kenapa ISLAM itu berkata JANGAN. 
Sebab semuanya untuk keselamatan kita. ALLAH lebih tahu apa yang terbaik
untuk hamba ciptaanNya. 



ps: tapi yang jgn tu ler yang kite selalu buat kan..huuuu..

2 comments on "JAngan Terlalu Susah Hati...."

princess ayu on 7 July 2011 at 22:17 said...

hi cmana u buat linkWithin?? sy buat x jadi and hanya ada word je...nak remove tak tau lak..bley bantu??

www.pinkbubblegumprincess.blogspot.com

Nur Ayuni on 8 July 2011 at 12:28 said...

try klik linkwithin atas comment awk ni...try buat sekali lagi..kalo nak remove kena p kat design setting..remove dia punya coding..:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LiNk SeteRusnye

 

~Pink d HaTi kU~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal